Recreantencompetitie

De Externe Recreanten Competitie wordt elk jaar georganiseerd door een van de deelnemende verenigingen. Naast de competitie zelf wordt er ook elk jaar een slottoernooi georganiseerd om het competitieseizoen gezamenlijk af te sluiten. Op de website van de ERC kunt u informatie vinden over de indeling van de competitie en het slottoernooi, maar ook de uitslagen zullen op deze website gepubliceerd worden. De uitslagen van onze eigen teams zullen ook op onze website gepubliceerd worden onder Externe Recreantencompetitie.

ERC staat voor Externe Recreanten Competitie.

De ERC is een al zeer lang georganiseerde competitie (meer dan 30 jaar) speciaal voor recreantspelers van alle aanwezige badminton verenigingen van Voorne-Putten en omstreken. De ERC wordt gespeeld buiten de invloed van de NBB om en de organisatie ligt bij toerbeurt bij een van de deelnemende verenigingen zelf, wat het mogelijk maakt een gezellige en eenvoudige competitie op te zetten. 

Er wordt gespeeld in 3 klassen: A/B/C Poule.

Klasse         Omschrijving

A                  Sterkere, recreatieve en ex-competitie spelers.

B                  Gevorderde, recreatieve, spelers met competitie ervaring

C                  Gevorderde, recreatieve spelers zonder competitie ervaring


De poule-indeling wordt jaarlijks vastgesteld door de deelnemende verenigingen, afhankelijk van de hoeveelheid inschrijvingen. Een team die meedoet aan de ERC bestaat uit minimaal 2 heren en 2 dames. Elke wedstrijd bestaat uit 4 gemengde dubbels (GD), één herendubbel (HD) en één damesdubbel (DD) en worden gespeeld op de speelavonden van de thuisspelende vereniging. Er worden geen enkelspelen gespeeld. De ERC is vooral bedoeld voor de ervaren recreant. Er mogen geen competitiespelers aan meedoen.
Elk speelseizoen, lopend van september tot eind maart, wordt afgesloten met een toernooi/feest bij één van de verenigingen, het zogenaamde ERC slottoernooi. 
Op dit evenement worden ook de winnaars van elke poule gehuldigd.

 

Dit seizoen 2018/2019 is BC Bernisse uit Zuidland de organisator van de ERC competitie.

De  ERC wedstrijden voor de diverse poules (A, B en C) zijn ingepland.

Zowel in poule B (voor team 1) als in poule C (voor team 2)  zijn 7 teams ingedeeld.

In totaal 12 wedstrijden per team.

Hieronder de speelschema’s voor zowel team 1 als team 2.

Daarnaast is een overzicht van alle thuiswedstrijden voor de beide teams opgenomen.

Alle thuiswedstrijden voor team 1 en 2 worden op de vrijdagavond gespeeld (start 19.45 uur). Ook de uitwedstrijden vinden veelal op de vrijdagavond plaats.

Eind september gaat de competitie weer van start. Op vrijdag 21 september speelt Akkers-1 de eerste (thuis)wedstrijd tegen Sowat 3.

De eerste wedstrijd voor Akkers-2 staat gepland op 12 oktober, thuis tegen BCRS-4.

Klik Hier voor de speelschema’s