Nordic Walking datums januari 2016

Nordic Walking ,doe mee in januari 2016!.

Nu de toerfietstochten ten einde lopen, wordt er in de winterperiode overgestapt op Nordic Walking, een goed sportief verlengstuk om gezond de winter door te komen. 

Start je zondag goed begin met Nordic Walking bij MSV Spijkenisse. Voel je lekker fit de rest van de dag! Nordic Walking wordt al tientallen jaren beoefend. Met name in Finland hielden de skiërs buiten het winterseizoen hun conditie op peil door deze manier van lopen met stokken.

?????????????

Wat is Nordic Walking?
Moeilijk uit te leggen. In de praktijk uitproberen is een echte aanrader. Hieronder toch een ijdele poging om een idee te geven!

Het idee achter Nordic Walking is simpel en is dus praktisch ook snel waarneembaar.
In de eenvoud zit de kracht van dit bewegingsconcept.
Je moet het wel goed doen. Nordic Walking is meer dan wandelen met stokken! En geen gesleep a.u.b.!!
Aan de ene kant roepen de stokken een weerstand op die je moet overwinnen. Romp en armen worden extra getraind. Benen worden enigszins ontlast daar de stokken voor extra steun en stabiliteit zorgen. Het is daardoor een perfecte workout voor het hele lichaam waaraan in principe iedereen kan meedoen. Het is dè breedte sport bij uitstek.

Een effectieve calorieverbrander
Ongeveer 90% van de spiermassa is actief, dus een effectieve calorieverbrander.
Bij Nordic walking verbrandt uw lichaam al gauw 400 kcal per uur, tegen 280 kcal bij sportief wandelen. De polsslag is ruim 10% sneller, zo hebben wetenschappers al eens becijferd.

Geen lange verhalen maar bewegen. Probeer het eens, Nordic Walken! Soms wat pittiger, meestal op gemiddeld wandeltempo, soms wat langzamer. Je hele lichaam aan het werk zetten terwijl je gezellig samen met andere in de buitenlucht sport. De motivatie is daarbij het belangrijkst. Gezelligheid en succesbeleving op conditioneel en mentaal vlak, techniek of qua afslanken en mobiliteit.
Bussumse HeiKom in beweging door je aan te melden op een van de zondagochtenden. De prijs is € 3,00 per keer.De vereniging heeft enkele stokken ter beschikking. Kom mee naar buiten en trek de wandelschoenen aan om nu het ‘Nordic Walking’ te leren onder professionele begeleiding. Bovendien is het in een groep gezellig en leerzaam.

De datums in 2016 zijn

3 jan
17 jan
31 jan.
14 febr
28 febr
13 maart
3 april.
meld u aan op fietsgroep.msvspijkenisse@gmail.com  of  msvspijkenisse@gmail.com.

U kunt op een van de dagen naar de sporthal komen en gelijk mee doen.

Starten vanaf Sporthal Den Oert

Tijd 11:00 uur.

sporthal Den Oert

J witteveenlaan 1 – spijkenisse

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.msvspijkenisse.nl/fietsgroep/?p=116