KANTINEBEZOEK VANAF 25 SEPTEMBER

Gepubliceerd door bestuur op

Zoals een ieder wellicht weet, zijn er per 25 september nieuwe coronamaatregelen van kracht. Aangezien sportkantines gelijk worden gesteld aan horeca, waar het gaat om het toelaten van personen in de kantine, zullen wij er ook aan moeten geloven om de corona check toe te passen. Er is voor sportkantines echter wel een uitzondering gemaakt. Die uitzondering zit ´m in het feit of je iets bestelt en mee naar buiten neemt of dat je in Lounge Café Blijf gaat zitten en daar iets gaat eten of drinken of gewoon plaats wilt nemen. Wij zijn ons ervan bewust dat de nieuwe coronamaatregelen ons beperkt in onze gastvrijheid. Omdat de maatregelen ons worden opgelegd, hopen wij op een ieders begrip.

Vanaf 25 september geldt: buiten geen maximaal aantal bezoekers, binnen met vaste zitplaats ook geen maximaal aantal bezoekers. Indien er binnen geen vaste zitplaatsen zijn geldt dat maximaal 75% van de reguliere capaciteit gebruikt mag worden. Dit alles is toegestaan tot 00.00 uur ’s avonds. Onze toiletgroep bevindt zich buiten het horeca gedeelte en daar kun je dus zonder restricties gewoon gebruik van maken. 

Vanaf 25 september is het volgende in Lounge Café Blijf van kracht
;
1) Indien je in onze kantine iets bestelt en het na ontvangst naar buiten meeneemt, hoef je geen coronatoegangsbewijs (CTB)  te tonen. Je hoeft ook geen vaccinatiebewijs te laten zien noch een negatief coronatestbewijs te tonen. Je kunt dus gewoon iets bestellen en dit vervolgens wel buiten nuttigen. 

2) Wil je gebruik maken van het zitgedeelte om bijvoorbeeld daar iets te drinken, te eten of gewoon te zitten, dan hebben wij een CTB nodig dat aantoont dat je gevaccineerd bent.
Iedereen, boven de 13 jaar moet aan kunnen tonen volledig gevaccineerd te zijn. Dit doe je door de CoronaApp op je mobiel te openen en de QR code te laten zien voordat je het zitgedeelte betreedt. Wij scannen de QR code. Als de scanner groen aan geeft, heb je een geldig CTB en mag je plaats nemen.
Heb je de App niet op jouw telefoon, zet hem er dan snel op.
Eventueel kun je ook de registratiekaart laten zien, die je na de tweede prik ingevuld hebt terug ontvangen op de prik locatie. Een negatieve test van niet ouder dan 24 uur voldoet eventueel ook. 
Iedereen die de afgelopen 6 maanden corona heeft gehad, kan met een Corona Check, het bewijs laten zien dat je bent hersteld van corona .  
Een herstelbewijs krijgt je alleen als je positief werd getest door de GGD en je positieve test tenminste 11 dagen geleden was.

In alle gevallen kunnen we om een legitimatiebewijs vragen om te kunnen identificeren of het overlegde toebehoort aan de desbetreffende persoon.

Wij zijn ons er van bewust dat het niet op de normale manier mogen gebruiken van onze kantine voor u heel vervelend kan zijn. Dat is het voor ons ook, want Lounge Café Blijf staat te boek als een gezellige, spontane en zeer gastvrij. Dat we deze maatregel moeten uitvoeren raakt ons zeer. Wij hopen dat het van heel korte duur is en dat we echt weer snel terug gaan naar het oude normaal. Ondanks alles hopen wij dat je een prettig verblijf hebt in Lounge Café Blijf .

Waar heb je geen CTB (Coronatoegangsbewijs) nodig.
voor afhalen van eten en drinken;
het nuttigen van afgehaald eten en drinken buiten het horeca gedeelte;
voor het beoefenen van sport, mits het horeca gedeelte afgescheiden is van de
andere activiteiten.
voor een bezoek aan onze toiletten

Het blijft bij de sportbeoefening belangrijk dat de hygiënevoorschriften van het RIVM zoveel mogelijk worden nageleefd. Daarnaast moet worden voldaan aan de richtlijnen dat je thuisblijft als je ziek of verkouden bent of als iemand uit jouw huishouden positief op het coronavirus is getest.
Bron: NOC/NSF