OldStars MSV Spijkenisse

Bij MSV Spijkenisse is de Kick-off achter de rug en we kunnen zeggen dat het een zeer geslaagde Kick-off geweest.
Veel deelnemers en mensen die nog even kwamen kijken wat Oldstars nu eigenlijk inhoud.
Geen probleem natuurlijk, we houden van gezelligheid en plezier tijdens de sport , die 2 aspecten moeten er in zitten ,daar staan we als MSV voor.
Bij de aanwezigen waren ook degenen aanwezig waar MSV mee samenwerkt, o.a. SWO , de Gemeente en het Ouderenfonds ,die ook een mooie taart bracht ter ere van de Kickoff.
Ook wethouder Jeroen Postma was aanwezig en had een mooie toespraak.
Daarbij spraken Carlie van Teeckelenburgh van het ouderenfonds en ondergetekende ook nog even een klein woordje.
Na koffie en taart genuttigd te hebben, kon men zich gaan verkleden indien nodig.
Nadat iedereen zich in de zaal had verzameld konden we met de training beginnen.
Uiteraard eerst de warming op en daarna de training, vol enthousiasme werd daar aan deelgenomen.
Na diverse oefening waarbij onder meer met een stuiterende bal een slalomparcours gevolgd moest worden en onderweg nog even een tennisbal die op een pion lag mee te nemen om het even moeilijker te maken , werd er ook een balspel gespeeld, met als afsluiting een partijtje korfbal. 
Een mooi gevarieerd training voor een ieder zat er wel wat bij.

Klik hier om de foto’s te bekijken 

Hieronder een filmpje van de training

Interesse om dit ook te gaan doen?
Stuur dan een e-mail naar oldstarsmsvspijkenisse@gmail.com….vermeld hier uw naam, telefoonnummer. 

   
Na de KICK OFF gaat de groep wekelijks aan de slag op de vrijdagmiddag van 16:00 uur tot 17:00 uur.
Deze trainingen vinden dan plaats in Sporthal Den Oert.

Old Star wordt uitgevoerd volgens het ASM model.
Het ASM is een praktisch en wetenschappelijk onderbouwd model voor alle bewegers. De unieke structuur brengt kwaliteit in een veelzijdige ontwikkeling. Dit zorgt voor betere prestaties, minder blessures, meer creativiteit en meer plezier!
We bewegen met zijn allen steeds minder en steeds eenzijdiger. Dit leidt bij ouderen tot snelle afname van vitale functies, verminderde zelfredzaamheid en kan gemakkelijk ook tot eenzaamheid leiden. Als we bijvoorbeeld naar diverse sporten kijken zijn er weinig speciale middelen voor nodig, je kan veel sporten  gezellig in groepsverband doen en de meeste mensen kunnen eenvoudig beginnen. Mensen die op latere leeftijd willen starten ervaren echter meerdere drempels. Door het aanbieden van aangepaste sport- en bewegingsactiviteiten als middel is het doel om drempels weg te nemen om op latere leeftijd (55+) te kunnen starten .

Oudere beginnende sporters die ‘zomaar’ starten hebben meer kans op blessures of vallen. Met Old Stars wordt met aangepaste spelvormen en accenten op coördinatie en kracht het aanpassingsvermogen vergroot en zal aantoonbaar het valrisico en de kans op blessures verminderen. In  het Old Stars-concept is er nadrukkelijk gekozen voor aandacht voor het sociale element en structuur in de week en gezelligheid/ontspanning door gewoon samenzijn met een doel, waardoor het sociale netwerk op latere leeftijd wordt vergroot.

Wat is OldStars concreet?

Met OldStars  biedt MSV Spijkenisse in samenwerking met het ouderenfonds een aangepaste spelvorm voor de latere leeftijd aan. Deze spelvormen staan onder begeleiding van een OldStars begeleid(st)er en/of trainer. In principe kan iedereen meedoen, maar het richt zich voornamelijk op de leeftijdsgroep 55+.
OldStars is onderdeel van OldStars Sport, een project van het Nationaal Ouderenfonds. Dit is een verzameling van aangepaste spelvormen, zoals o.a. OldStars voetbal, OldStars hockey, OldStars handbal e.a.
Dit uitgebreide OldStars aanbod maakt het Ouderenfonds mogelijk met de landelijke partner VWS.
In de regio Nissewaard wordt dit mede mogelijk gemaakt door de gemeente Spijkenisse.
Met de uitbreiding van het OldStars aanbod neemt het Ouderenfonds in samenwerking met MSV Spijkenisse een volgende stap in de landelijke ontwikkeling van de 100% ouderenvriendelijke sport. Hierbij staan gezond en fit blijven én socialisatie in en rondom de sport bij MSV Spijkenisse centraal.
Na elke training sluit men af met koffie/thee of ander drankje.

Heeft u interesse in deelname en/ of wilt u op de hoogte worden gehouden?

U hoeft alleen zelf te zorgen voor goede sportschoenen en makkelijk zittende kleding. De komende periode wil MSV Spijkenisse kijken of er interesse is bij ouderen om aan Old Stars mee te doen. Heeft u interesse om deel te nemen, of heeft u vragen? Stuur dan een e-mail naar oldstarsmsvspijkenisse@gmail.com….vermeld hier naam, telefoonnummer en uw evt. e-mailadres.

Bestuur Oldstars


 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial