TRAININGEN VANAF 11 MEI ? update 15-05-2020 ivm Corona

Wat betekenen de nieuwe regels vanaf maandag 11 mei voor Loopgroep MSV Spijkenisse?.

Vooralsnog zal er bij Loopgroep MSV Spijkenisse niet zoveel veranderen. De verantwoordelijkheden die bij ons (de trainers en het bestuur ) liggen vinden wij te groot. Na onderling overleg werd het duidelijk dat bijna alle trainers het er over eens zijn dat training geven op een onderlinge afstand van 1.5 meter aan groepen van 6, 10 of meer personen vrijwel niet haalbaar en wenselijk is. Er is door meerdere loopgroepen in het land met een klein groepje van 6 lopers getest of dit mogelijk is, en dit wordt als zeer lastig en ongewenst ervaren en deze loopgroepen gaan ook nog even niet van start.

De basis.. fietspaden, voetpaden, zijn allemaal te smal om aan de regels te kunnen voldoen. Daarbij komt ook het ingewonnen advies van de Gemeente en RIVM en de Atletiekbond om nog even te wachten, dit omdat wij een loopgroep hebben die grotendeels uit ouderen bestaat met de daarbij behorende kenmerken. Dit advies hebben wij natuurlijk ook in ons besluit meegenomen. Dat we er wellicht persoonlijk anders over denken doet er dan niet zo toe. Het gaat erom dat we ons als officiële Loopgroep moeten en willen houden aan de voorwaarden die er aan groepstrainingen gesteld worden.

Wel zijn we allemaal van mening dat het fijn is dat lopers weer samen kunnen gaan trainen. Iets wat naar ons inziens prima kan met 4 personen 2 x 2 op afstand. (al zal je dan ook merken dat de 1.5 meter niet altijd even makkelijk is, als je eerlijk bent).

Het mag, maar moet je het ook willen… is het realistisch? De loopgroep neemt hierin dus geen voortrekkers rol door allerlei constructies te verzinnen. Wij hoeven niet als eerste uit te vinden wat wel of niet kan. Voor nu willen wij, mits de regels in de aankomende periode worden aangepast, deze lijn volgen.

Let wel “uitstel betekend geen afstel, wij blijven alle ontwikkelingen nauwgezet volgen en hebben hierover regelmatig onderling contact met trainers en overheden, zodra het in ons bereik ligt om door te starten zullen wij dit uiteraard ook zo snel mogelijk doen, en kenbaar maken. Gaan evenementen als de marathon nog door, dan zal er op het gebied van de zondag duurlopen wel iets opgepakt worden qua verzorgen en verschillende lange duurloop tempo groepen.

Het voordeel is dat je deze duurlopen niet meer alleen of met twee hoeft te doen. Dus je kan “zelfstandig” samen trainen. Je mag dus wel van het RIVM samen gaan lopen. Dat is al winst. Dit alles zonder officiële trainers, die gewoon als een van de deelnemende lopers zullen meelopen. Maar deze zullen geen verantwoording dragen over de afstand die lopers van elkaar lopen. Het is geen officiële Loopgroep MSV Spijkenisse training.

Blijf jullie “eigen loopjes ” delen. Spreek af en stimuleer minder gemotiveerde lopers aan te sluiten bij je training. Je mag ook altijd zelf een oproep doen om samen te lopen of als je opzoek bent naar een hardloop maatje.

Let op je corona kilo’s en veel plezier bij je trainingen. En laat vooral eens weten hoe het is om te trainen met 6 of meer personen. Wij hopen op jullie begrip! Tot snel

Trainers en bestuur MSV Spijkenisse

Wat het RIVM schrijft

Mag ik als volwassene buiten sporten?

Vanaf 11 mei 2020 is buiten sporten, buiten bewegen of gewoon buiten zijn toegestaan. Dat kan alleen zijn, in teamverband of met meer mensen samen. Daarbij geldt wel op 1,5 meter afstand van elkaar, geen contact tijdens het sporten, geen wedstrijden en thuis douchen. Wordt het op bepaalde locaties te druk, dan kan er worden opgetreden.

Voor volwassenen, boven de 18 jaar, geldt dat zij altijd 1,5 meter afstand tot elkaar houden. Ook wanneer zij sporten met begeleiding.

Mogen sporttrainingen doorgaan?

Voor zowel de jeugd als voor volwassenen geldt dat trainingen buiten zijn toegestaan. Wedstrijden, competities en toernooien kunnen tot 1 september nog niet plaatsvinden. Ook blijven kleedruimtes (inclusief douches) en kantines gesloten.

Ik wil graag met vrienden of bekenden samen sporten in de buitenlucht. Op welke manier kan dat veilig?

Houd minimaal 1,5 meter afstand.

Blijf binnen wanneer je last hebt van neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn en hoesten of verhoging of koorts.

Zoek geen risico’s op waardoor je bent aangewezen op medische hulp (bijvoorbeeld door een ongeval).

Ga niet samen sporten als u in een risicogroep valt.

Hoe hoog is de boete?

De boete voor meerderjarigen is vastgesteld op € 390, voor minderjarigen is de geldboete € 95. Voor organisatoren van samenkomsten of evenementen en voor bedrijven kan de boete oplopen tot € 4350.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.msvspijkenisse.nl/loopgroep/?p=627

Het was weer top! Loopgroepen naar Rotterdam voor de Ballentent loop.

Afgelopen zondag 8 maart vertrokken we met 18 lopers voor onze jaarlijkse Ballentent loop naar Rotterdam. We vertrokken met een aantal auto’s richting de maastunnel , omdat de tunnel gerenoveerd wordt vaart er voor deze periode een pondje, ook leuk om dat weer eens mee te maken, nadat we ons bij de Ballentent op de Parkkade gemeld hadden en ons omgekleed hadden konden we vertrekken, Gelukkig waren de weergoden ons nog een beetje tegemoet geschoten en hadden we behalve een toch wel straffe wind gelukkig geen last van regen. na de warming up geleid door Patrick konden we met de 2 groepen de 5 en 10 km gezamenlijk het eerste stuk lopen om voor de Erasmusbrug afscheid te nemen van de 5 km groep omdat deze richting ballentent gingen en de 10 km doorging om via Hotel New York over de Erasmusbrug en door het park van de Euromast weer terug bij de Ballentent aan te komen, waar we werden verwacht voor de lunch. Het is niet groot binnen maar o zo gezellig en wat eet je dan in de Ballentent? natuurlijk de bal van de Ballentent, nou sommigen dachten daar anders over en bestelden toch iets anders ook goed natuurlijk, we konden tijdens het eten terugkijken op weer geslaagde MSV Spijkenisse Ballentent loop, en het was een mooie route die Patrick in elkaar had gezet, op naar volgend jaar, we gaan er voor.

Met dank aan de Ballentent voor het gastvrije ontvangst die we elk jaar krijgen!

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.msvspijkenisse.nl/loopgroep/?p=597

Loop in Rotterdam en Presentatie voeding/training enz

Goedendag allemaal.

Het is zo ver, de datum dat we naar Rotterdam gaan is er en er is gereserveerd bij de Ballentent, ook komt er een Presentatie over voeding, training, en loopbenodigdheden. Deze info is ook op de website http://www.msvspijkenisse.nl/loopgroep/

9 februari Presentatie voeding, training, en loopbenodigdheden.

Op 9 februari na de ochtend training is er een gratis presentatie in Lounge Café Blijf.

Deze begint ongeveer om 11:00 uur.

Deze presentatie is speciaal voor de lopers en wordt voornamelijk door looptrainer Patrick  van de Kerkhof gegeven.

Rob Cribbelier zal ook aanwezig zijn om als er vragen zijn deze te behandelen.

De presentatie zal ongeveer een uur duren, en is zeer aan te bevelen.

Alles komt aan bod, voeding, training, loopbenodigdheden enz. uiteraard ben je ook in de gelegenheid om zelf vragen te stellen.

We zien jullie graag op deze presentatie komen, zodat Patrick jullie kan voorzien van de juiste informatie.

Kom allemaal en steek er wat van op!

Op zondag 8 maart vertrekken we om 10:00 uur voor een training naar Rotterdam met de auto.

We gaan dan naar eetcafé de Ballentent gelegen aan de Parkkade,  daar kunnen wij onze kleding kwijt die we na de loop aan kunnen trekken.

We starten daar rond 11:00 uur , met een gezamenlijke loop langs de maas en over de bruggen .

Deze lopen zijn 5 en 10 km dus iedereen kan mee, ook de beginners die nu bezig zijn kunnen dit dan aan. De trainers gaan voor de begeleiding met beide groepen mee.

De 5 km lopers lopen terug naar de Ballentent om daarna wat om te kleden en te wachten op de 10km groep die uiteraard wat later zal arriveren.

Als iedereen er klaar voor is gaan we lekker lunchen in de ballentent, na de lunch gaan we gezamenlijk weer terug naar Den Oert .

We hopen dat er weer veel lopers op deze dag mee gaan , en met ons gaan genieten van de mooie loop langs de maasboulevard en natuurlijk bij de bekendste ballentent van Rotterdam gaan lunchen.

Duimen op goed weer deze dag!

 Hier de link naar de site van de ballentent https://www.deballentent.nl/

Zie ook deze link naar het verslag van de vorige loop in Rotterdam. http://www.msvspijkenisse.nl/loopgroep/?p=387

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.msvspijkenisse.nl/loopgroep/?p=588

Lopers MSV breken records bij Spark

15 december was de dag dat we naar de wedstrijd gingen om waar we voor getraind hebben in de praktijk te brengen… en het werd een superdag

KLIK HIER om verder te lezen en foto’s en fim te zien

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.msvspijkenisse.nl/loopgroep/?p=575

Start nieuwe beginners loopgroep 8 januari 2020

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.msvspijkenisse.nl/loopgroep/?p=542

Informatie geplande loopwedstrijden waar we gezamenlijk heen gaan.

Beste lopers

Hier volgt enige informatie betreffende de lopen die al vast gepland staan om gezamenlijk naar toe te gaan.

De loop bij Spark op 5 december 2019 hebben we gehad, en met prima resultaten voor iedereen, nu gaan we toewerken naar Rotterdam!

De ¼ marathon van Rotterdam op 5 april 2020

Hier gaan we ook met z’n allen naar toe, we verzamelen bij metrostation Heemraadsingel en vandaar vertrekken we naar Rotterdam, waar we gezamenlijk wat los gaan lopen en de start en het verzamelpunt achteraf zullen bespreken.

Later zal er meer info komen over of iemand de startnummers op haalt of dat we dat zelf moeten gaan doen en wat de verzamel en vertrektijden worden.

Je kunt je nu al inschrijven ik raad je ook aan dat te doen.

Inschrijven kan je via deze link https://registration.mylaps.com/marathon-rotterdam/

Zet je verwachte eindtijd op 1 uur 10 min , dan starten we gezamenlijk in 1 vak.

Tot zover de info, schrijf je in dan ben je al verzekerd van een plek!

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.msvspijkenisse.nl/loopgroep/?p=533

Informatie: Loopgroepen

photo

 

 

 

Hardlopen voor beginners én voor mensen met overgewicht.

Kent u dat; u wilt hardlopen maar alleen is het zo saai?
En bij de meeste hardloopgroepen lopen voornamelijk afgetrainde en slanke dames en heren. Of u wordt aangekeken met een blik van; “Wat komt u hier doen?.
En doet u mee kunt u het tempo niet bijhouden en dus haakt u af.
Met onze beginnerscursus loopt u niet meer tegen deze ongemakken aan.
De trainingen van onze beginnerscursus zijn aangepast aan de individuele trainingsmogelijkheden van de deelnemers.
We werken aan onze conditie maar verliezen gezelligheid nooit uit het oog.
Niet voor niets is het motto van MSV Spijkenisse,We Are All The Same.

Bent u al een ervaren loper?.
Ook dan bent u van harte welkom,  Sluit aan bij de groep die jou het meeste aantrekt, en geniet natuurlijk ook van de extra’s.
Er is voor iedereen een groep waar hij of zij kan aansluiten afhankelijk van uw conditie.
Als Multi Sport Vereniging Spijkenisse organiseren wij verschillende sportieve activiteiten.

MSV Spijkenisse geeft deze trainingen onder begeleiding van ervaren trainers.

Onder leiding van enthousiaste trainers biedt MSV Spijkenisse u de mogelijkheid om na 10 weken een  5 km, of 10 km  testloop met succes af te leggen

Er zal worden getraind in verschillende niveaus  / groepen:

Groep 1: voor beginnende lopers, doel: 5 km lang kunnen hardlopen.

 • Beginners loopgroepen starten 2 x per jaar , begin januari en begin september.

  En deze duren 10 weken.

Groep 2: voor de iets gevorderde lopers, die de 7 km lekker willen leren lopen.

Groep 3: voor de lopers, die de 10 km lekker willen leren lopen.

De trainingen hebben veel dynamiek, en er zal ook worden uitgeweken

naar een andere locatie’s  om daar gezamenlijk te trainen. 

(zie uitleg niveau van de groepen onderstaand)

TRAININGSDAGEN

Woensdag:

groep 1 : 19:30 – 20:30 uur 

groep 2 : 19:30 – 20:30 uur 

groep 3 : 19:30 – 20:30 uur

Zondag:

groep 1 : 09:00 – 10:00 uur 

groep 2 : 09:00 – 10:00 uur

groep 3 : 09:00 – 10:00 uur

Kosten :

Voor de 10 weken training wordt een vergoeding gevraagd van:

1 maal per week trainen   25 euro

2 maal per week trainen   50 euro

Een jaarcontributie kost  2 x p/w  €152,- per jaar.

                                                         1 x p/w  € 76  ,- per jaar.

Samengevat:

Loopgroep 3 – ervaren en minder ervaren loper, die 10 km wil leren lopen.

In deze groep wordt prestatiegericht getraind, maar het recreatieve aspect wordt niet uit het oog verloren.
Er wordt gewerkt aan een goede basisconditie.
Wie in deze groep wilt lopen moet een duurloop van 45 min kunnen volhouden.
Bij intervaltrainingen wordt een tempo aangehouden van 4.25 tot 5.00 minuten per km op basis van 1000 meter.
Na 10 weken is het doel om een 10 km zonder rust pauze te kunnen hard lopen.

Loopgroep 2 – voor de iets gevorderde lopers, die de 7 km lekker willen leren lopen.

Samen met andere iets gevorderde lopers, sportief en gezellig bezig zijn spelen bij deze groep een nadrukkelijke rol.
Er wordt getraind aan de hand van een van te voren opgesteld schema.
Tijdens de trainingen maak je kennis met de vele facetten van het hardlopen.
Na 10 weken is het doel om een 7 km zonder rust pauze te kunnen hard lopen.

Loopgroep 1 – beginnende loper 5km.

Samen met andere beginnende lopers, sportief en gezellig bezig zijn spelen bij deze groep een nadrukkelijke rol.
Er wordt getraind aan de hand van een van te voren opgesteld schema.
Tijdens de trainingen maak je kennis met de vele facetten van het hardlopen.
Na 10 weken is het doel om 5 km zonder rust pauze te kunnen hard lopen.

Waar : Buiten,

 • vertrek vanaf Sporthal den Oert J Witteveenlaan 1 3201 LX Spijkenisse.

 • Trainers.

 • Rob van de Wissel

 • Ben Hamid

 • Patrick van de Kerkhof

 • Hoofd Looptrainer: Rob Cribbelier 

  Meld u NU aan!… mail naar: msvspijkenisse@gmail.com

          Of klik hier voor het belangstellingsformulier .
          

         We zien u graag verschijnen.
         Trainers MSV Spijkenisse

 

 aanbiedingimagesCA5H2AUH

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.msvspijkenisse.nl/loopgroep/?p=39

Lopers MSV presteren goed op de marathon

7 april 2019 was de dag dat het moest gebeuren, en het gebeurde dan ook . Prima prestatie’s zijn er afgeleverd door de lopers. We gingen met een gezellige gemotiveerde groep naar de 1/4 en hele marathon in Rotterdam. Na verzameld te hebben op station Heemraaplein in Spijkenisse zijn we naar Rotterdam vertrokken, daar hadden we even wat tijd om de startnummers aan te brengen en om een gezamenlijke warming up te doen. Daarna moesten we toch echt naar de start, het weer begon toch wel wat warmer te worden en zou invloed kunnen hebben op de prestaties van de lopers. Na even gewacht te hebben in het startvak zijn we vertrokken met de 1/4 marathon , terwijl onze marathonlopers ook op dat moment al onderweg gingen. Het was warm, zeer zeker maar de sfeer en de entourage was weer voortreffelijk en nog beter er werd goed gelopen door de lopers van MSV. Ook door de lopers die de 1/4 en de marathon voor het eerst deden werden prima tijden neergezet waarmee je mag thuiskomen. Al met al een compliment naar de lopers die dit toch maar weer hebben neergezet. Anne een speciale dank voor je mooie film van ophalen startnummer tot finish .

En hier nog een video


Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.msvspijkenisse.nl/loopgroep/?p=476

Video voorbereiding marathon en kwart marathon Rotterdam 2019

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.msvspijkenisse.nl/loopgroep/?p=474

Lopers MSV breken records bij Spark loop!

Zondag 16 dec was het nog even billen knijpen of de loop wel door zou gaan i.v.m de hevige sneeuwval van de nacht er voor met de daarbij behorende gladheid, maar gelukkig knapte het weer aardig op al was het wel onderweg verraderlijk glad .
We gingen gelukkig toch wel met een grote ploeg onderweg, helaas hadden we een paar lopers die kampten met blessures en wat zieken die dus helaas niet aan de start konden verschijnen maar er wel waren om ons aan te moedigen, en dat is nou eens teamspirit!
We gingen verdeeld over de 5km , 10 km en enkelen kwamen op de halve marathon uit. als trainers verdeelden we ons dan ook op deze afstanden om de lopers te begeleiden, en wat kwamen er een mooie tijden uitrollen, bijna iedereen liep een persoonlijk record sommigen knabbelden wel minuten van de pr af, geweldig om dit als trainers mee te maken, daar doen we het ook voor.
Na afloop heeft iedereen gewacht tot we klaar waren en zijn we weer gezamenlijk richting Den Oert gegaan , want daar had Monique heerlijk kerstbrood op tafel gezet , en dat met een warme chocolademelk ging er natuurlijk best in.

Op naar Rotterdam de marathon en wellicht nog een loop tussendoor want dit smaakt naar meer.

Wil je dit ook meemaken?

Geef je dan op want op 9 januari 2019 start er weer een nieuwe beginners loopgroep en we hebben nog plaatsen vrij, dus wat let je?..een goed begin van 2019 email naar msvspijkenisse@gmail.com  en meld je aan , of kijk op msvspijkenisse.nl voor meer informatie.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.msvspijkenisse.nl/loopgroep/?p=402

Loopgroepen Trainden 18 november aan de oevers van Rotterdam

Zondag 18 november stond er zoals gebruikelijk een duurloop gepland.
Deze was dit keer niet in onze mooie omgeving maar in Rotterdam.
We vertrokken om 10:00 uur met 18 lopers in de auto’s richting de Maastunnel aan de zuidkant.
Daar hebben we onze wagens geparkeerd en zijn te voet door de Maastunnel naar de Parkkade gelopen.
Ook weer een ervaring op zich.
Onze kleding voor naderhand konden we kwijt bij restaurant de Ballentent, waar we weer zouden finishen en ook gezellig zouden lunchen.
De dag was prima, koud maar een strakke blauwe lucht, langs de boompjes over de Willemsbrug , via het noordereiland richting de Erasmusbrug, daar splitste de groep in tweeën.
De ene groep ging terug over de Erasmusbrug en de andere die wat langer zou lopen ging richting Hotel New York, via de brug naar de Kaap en daarna weer terug over de Erasmusbrug , Parkkade om ook bij de ballentent te eindigen.
Daar werden we hartelijk verwelkomt en na een drankje konden we aan de lunch beginnen, en wat neem je dan in de ballentent?
Natuurlijk iets waar ze om bekend staan de “Bal gehakt, het smaakte weer heerlijk en was een prima afsluiting voor weer eens een andere training.
Deze houden we er in, we komen hier zeker terug.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.msvspijkenisse.nl/loopgroep/?p=387