En weer was de Ballentenloop een succes!

Zondag 5 februari stond de terugkerende Ballententloop in Rotterdam op het programma.
De Ballentent een begrip in Rotterdam op de Parkkade.
Dat het weer niet altijd mee zit weten w in Nederland, maar nu werd het wel heel spannend, want er werden hagelbuien en of sneeuw aangekondigd en dat is natuurlijk iets minder leuk om buiten te hardlopen.
Na verzameld te zijn in Lounge Café Blijf, vertrokken we met 22 lopers rond 10:00 uur voorbereid op de gure kou en sneeuwbuien richting Rotterdam.
In Spijkenisse brak zowaar de lucht open en kwam een waterig zonnetje te voorschijn, dat gaf even hoop.
Maar toen we door te Botlek tunnel gereden waren leek het een andere wereld, donker en lichte regen….oké dus toch!
Na de auto’s in Charlois bij de ingang van de maastunnel geparkeerd te hebben vertrokken we weer lopend door de maastunnel naar de overkant om ons daar te melden bij de Ballentent.
Na binnen de spullen ter bewaring te hebben afgeleverd, konden we aan de opwarming beginnen.
En zowaar brak op dat moment ook hier de lucht open en was er van hagelbuien/ sneeuw of zelfs lichte regen geen sprake meer.
Zou dat het MSV moment zijn, wat we al zoveel meemaken met onze trainingstijden die qua weer meestal gunstig uitvallen?
Niettemin het zonnetje wat er toch bij kwam zorgde ervoor dat veel ritsen onderweg weer open gingen omdat het zowaar best warm werd met het hardlopen.
Met de groep vertrokken we richting de Willemsbrug , Noorder eiland en door het poortgebouw richting de Wilhelmina kade daar even stil gehouden voor de bekende fotomomenten.
Daarna splitste de 5km groep en 10 km groep zich…..de 10 km groep ging verder richting de kaap en langs de Rotterdam om de 10 km te volbrengen.
De 5 km groep ging richting de Erasmusbrug om die te trotseren en daarna via de parkkade bij de Ballentent te arriveren.
Daar aangekomen stond Monique ons op te wachten om de hesjes aan te nemen, en konden we ons even omkleden om aan te schuiven voor de lunch!
Eerst kregen de leden van de loopgroep nog een drankje door MSV Spijkenisse aangeboden.
later kwam ook voldaan de 10 km groep naar binnen om zicht om te kleden wat te verfrissen en ook aan te schuiven en om het aangeboden drankje van MSV Spijkenisse dankbaar naar binnen te werken.
Zoals altijd heerst er in de ballentent een echte Rotterdamse sfeer, het is er niet groot maar wel heel gezellig en goed.
Na onze lunch te hebbe opgegeven aan het personeel , dat waren echt heel veel ballen die besteld werden konden we na een tijdje gaan eten.
Monique was weer alles in goede banen aan het leiden, en zorgde dat alles gladjes verliep.
Omdat we al vele jaren vast bij de Ballentent te gast zijn op onze Ballententloop gaven we nog een groepsfoto ingelijst aan het personeel van de Ballentent om deze op te hangen, en dat werd dankbaar ontvangen.
Moe maar zeker voldaan vertrokken we op ons gemak weer lopend door de Maastunnel om met de auto weer richting ons thuishonk in Spijkenisse te gaan.
Volgens mij was het een geweldige dag, met veel lopers, een goede sfeer en ja ja het weer zat ook niet tegen!

Ballentent!, we zijn er volgend jaar zeker weer!


Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.msvspijkenisse.nl/loopgroep/?p=949

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.